2010-03-30

 

Så kan man tolka budskapet från Viametrics under Butiksleverantörsmässan i Kista den 23-24 mars. Företagets eleganta svartröda monter var lätt att hitta mitt i en mässgångskorsning. I svartglänsande datorskärmar pulserade budskap om nyttan av Viametrics; “Varför räkna besökare?”, “Planera personalbemanningen”, “Vart tog dina kunder vägen?”, “Säker statistik”. Förutom det egna gsm-baserade besöksräknarsystemet presenterades också ett nytt kurspaket, ViaPerformance, hur man använder Viametrics statistik. – Nu kan vi hjälpa våra kunder att använda sin statistik optimalt så att de kan utnyttja sina resurser på rätt sätt och vid rätt tid. Med vår statistik kan de tjäna mer pengar och fånga en säljpotential snabbt, säger Peter Skoglund, VD för Viametrics.

Butiksleverantörsmässan gav 200 monterbesökare med bl.a. nya potentiella kundgrupper
I montern var Peter Skoglund, Niklas Andersson och Johannes Anderklint ständigt upptagna av intensiva samtal med besökare. Under de två mässdagarna hittade närmare 200 besökare, främst från butikskedjor och köpcentra, till montern. Hälften var tidigare kunder som Intersport, nätoperatören 3 och Elgiganten och hälften nya kontakter t.ex. sängföretaget Sova, bibliotek och museer. Men också helt nya potentiella kundgrupper som Högskolan i Skövde och ett butiksinredningsföretag. – De ville veta mer hur våra produkter kan passa in i deras sortiment, säger Niklas Andersson.

“Vi kompletterar magkänslan med konkreta siffror”
Under mässdagarna lanserades kurspaketet ViaPerformance, ett samarbete med konsulten Lasse Haglund. Startkursen vänder sig till försäljnings- och butiksansvariga centralt och till butikschefer, som vill få ett stöd i beslutsprocessen bl.a. personalbemanning, öppettider, besökarflöden och inte minst benchmarking. Den första kursen startar redan i april och målsättningen är ett 50-tal om året. – Vi vill komplettera magkänslan med konkreta siffror. Då ser man var det finns pengar att tjäna och hur man kan höja sin hit rate dvs hur många av besökarna i butiken som blir kunder, säger Lasse Haglund. I fortsättningskursen arbetas konkreta handlingsplaner fram med hjälp av vardagliga exempel.