2012-05-15

Viametrics etablerar sig i Italien
Besöksräknarföretaget Viametrics tar nu nästa steg i sin internationella expansion. Ett samarbetsavtal har knutits med det italienska företaget Systema, som kommer att marknadsföra och installera Viametrics besöksräknare i italienska butikskedjor och köpmarknader. – Italien med sina närmare 60 miljoner invånare är en marknad som passar våra tekniklösningar utmärkt, säger exportansvarig Madeleine Olsen. På bara några år har företaget erövrat en marknadsledande position i Norden och har installationer i ett 40-tal länder runt om i världen.

Contare gli italiani
Napolibaserade Systema har en strategisk marknadsposition i Italien då företaget täcker in både den växande norditalienska marknaden, den tunga Romregionen och den södra delen av det italienska fastlandet. Systema har i dagsläget ett 20-tal anställda tekniker och säljare och har verkat på den italienska marknaden under drygt 15 år. Det innebär att man har en väl etablerad kundstock. Nu satsar man än kraftigare på att räkna italienska shopping-kunder. Eller contare gli italiani som man säger i landet.

Fyra miljarder räknade besökare
Viametrics omsätter idag ca 55 miljoner kronor och har etablerat sig som den ledande aktören i Norden inom besöksräkning både för stora köpmarknader och mindre butiker. Men även offentliga institutioner och marknadsplatser utomhus finns bland kunderna. – Vår strategi är att inom fem år ha fördubblat vår omsättning och vara ledande också på den europeiska kontinenten, säger Madeleine Olsen. Det som har skapat Viametrics framgångar är den egenutvecklade tekniken som gör installationerna extremt flexibla och anpassningsbara. Hittills har man på sina besöksräknare i ett 40-tal länder räknat cirka 4 miljarder människor totalt sett. Inte dåligt för ett förhållandevis litet företag på Sveriges västkust.

Om Viametrics
Viametrics AB utvecklar och marknadsför GSM-baserade kundräknare för butikskedjor och köpcentra. Viametrics har idag över 6.000 system i drift i ca 40 länder runt om i världen. Huvudmarknaden är Norden (Sverige). Viametrics AB är ett tillväxtföretag som är inne i en expansiv fas med målsättning att etablera ett heltäckande distributionsnät i Europa. Viametrics omsätter ca 60 mkr.

För mer information, kontakta
Madeleine Olsen
madde@viametrics.com 
+46-(0)31-750 40 30
+46-(0)706-36 40 34