2013-03-19

Viametrics på Butiksleverantörsmässan

Huvudbudskapet i Viametrics monter på Butiksleverantörsmässan 2013 var: Vi räknar besökarna så räknar du pengarna. – Självklart, sade en besökare. – Men bra att dom säger det rakt ut. Inte alla sätter kundernas intjäning först, lade besökaren till. Och det är kanske adelsmärket för Viametrics, som på bara en handfull år blivit en av de fem största besöksräknarföretagen i världen. Man har kunder i 43 länder och runt 9.000 system i arbete. Det Göteborgsbaserade besöksräknarföretaget omsätter idag drygt 50 miljoner kronor och har 25 anställda. Man räknar årligen över fyra miljarder besökare hos sina kunder. Mer än halva världens befolkning med andra ord. I sanningens namn ska sägas att många räknas flera gånger!

Det var gott om pengar i Viametrics monter
Varför bör man då räkna besökarna till sin butik eller till köpcentrat? – Därför att man alltid räknar fel. Och det är först när man vet som man kan börja utveckla verksamheten, säger Viametrics VD Peter Skoglund. Att det i det närmaste är omöjligt att hålla reda på stora mängder fick besökarna i Viametrics monter på mässan erfara när man fick försöka räkna ”guldpengar” i en meterhög plastkub.

Viametrics VD Peter Skoglund berättar om deras enkla affärsidé.

Viametrics VD: Vi har helt enkelt enkelhet som affärsidé.
Peter Skoglund betonade att det ska vara enkelt att ha med Viametrics att göra. Enkla system, byggda på mobilteknik. Enkelt att analysera resultatet. Enkelt att ta kontakt med bolaget. Snabba och enkla lösningar på problem. – Vi ska alltid vara förutsägbara. Vi har helt enkelt enkelhet som affärsidé. Vi kommer också att finnas för kunden imorgon. Det ska man vara säker på. Och vi utvecklar hela tiden nya systemlösningar och våra system är aldrig inaktuella, fortsätter han, säger han.

Investeringen kan räknas hem på ett år
Han menar också att man kan räkna hem en investering i Viametrics system på ett år. Det handlar om den hävstång som finns mellan ökad omsättning och utfall. Om man kan trimma försäljningen och öka omsättningen med runt 2 procent leder det till ett ökat vinstutfall på ca 20 procent. Ett besöksräknarsystem är ett effektivt verktyg för att kunna nå det, menar Peter Skoglund. Man kan finslipa mätmetoderna och anpassa bemanningen till kundströmmarna. – Och inte minst påverka konverteringsgraden. Det vill säga hur man får en besökare att också bli kund. Ju fler säljavslut man kan få i förhållande till antalet besökare desto högre vinstutfall. Allt fler inom handeln inser det och våra produkter blir alltmer efterfrågade, säger han. 

Mässtävlingen

Vi har en vinnare av tävlingen;  KHALED ABDELAZIZ.

Rätt svar på tävlingen hur mycket guldpengar det fanns i vårt bord var 488 250 kr (Chokladkronor).
Rätt svar på 480 000 kr var det närmaste av alla svar vi fått in.

Vinsten är 100 000 Chokladkronor (2 000 st) och skickas till vinnaren.

GRATTIS från oss på Viametrics!