2012-06-12

Valde bort manuell kundräkning och kameror för Viametrics effektiva ridåmätare

Viametrics kan räkna in ytterligare drygt 50 varuhus som kunder när ett avtal nu har tecknats med den expansiva Julakedjan med varuhus i Sverige, Norge och Polen. Med närmare 100.000 kunder om dagen i varuhusen vill kedjan få ett grepp om besöksströmmarna. Man gjorde ett antal förfrågningar på olika besöksräknarsystem och testade bland annat lösningar med värmekamera. Efter diskussioner med Viametrics’ specialister bedömde man att det inte passade för varuhusen. Istället valde man Viametrics mätramp. – Vi kan nu bättre stämma av antalet besökare med vår försäljning och få en användarstatistik där vi kan se kort- och långsiktiga trender, säger Martin Hansson, varuhusutvecklingschef för Jula. För Viametrics är Jula en viktig kund. – Vi kan kedjor. Vi har flexibla lösningar. Vi vet vilken teknisk lösning som är bäst för kunden. Och vi vet att i en konkurrensutsatt bransch måste man ha koll på när kunderna kommer för att anpassa både bemanning och kanske också sortiment, säger Niklas Andersson, försäljningschef hos Viametrics.

 

En dag på jobbet i ett Julavaruhus

Julavaruhusen med sina 13.000 artiklar vänder sig till både hemmafixare och hantverksproffs. Hur kan då en dag på ett Julavaruhus se ut? – På morgonen kommer hantverkarna och fyller på och kompletterar sitt dagliga behov av förbrukningsartiklar. Det blir kanske lugnt någon timme före lunch. Sedan kommer många hemmafixare, som vill använda sin lunch till inköp. Men tillströmningen beror också på väderleken. För bra väder är tråkigt nog inte bra för oss, säger Martin Hansson.

Viametrics besöksräknare i alla Julas varuhus

Julabutikerna har huvudsakligen haft manuella besöksräknarsystem. Nu har man gått över till Viametrics lösning i över hälften av butikerna. Planen är att alla kedjans varuhus ska ha systemet installerat. I Julas 54 varuhus kan man följa antalet besökande timme för timme om så krävs, få svar på toppar och dalar i tillströmningen, vilket har betydelse för inte minst bemanningen samt använda statistiken för benchmarking. I Karlstad och Kristianstad har Jula infört ett nytt modern system att kategorisera produkterna utifrån kundens behov. Viametrics besöksräknare gör att man redan från början kan följa effekten av den satsningen.

Tuff marknad med starka konkurrenter

Jula är ett familjeägt företag med huvudkontor och centrallager i Skara. Företaget omsätter 3,5 miljarder kronor och har cirka 1 700 anställda. Man arbetar på en tuff och konkurrensutsatt marknad med starka konkurrenter. – Vi satsar på rådgivning och service i lagom stora varuhus. Vår styrka är att alla såväl proffs eller hemmafixare snabbt hittar sin lösning. Och till ett bra pris, säger Martin Hansson. Den låga prisnivån klarar man genom stora inköp direkt från tillverkare utan mellanhänder och att man har ett sortiment som är anpassat till behoven hos villa- och fritidsägarna, hemmafixare, lantbrukare och hantverkare.