2012-04-23

Viametrics besöksräknarsystem nu hos Förvaltaren
Christer Nyberg är nytillträdd chef för centrumutvecklingen hos fastighetsbolaget Förvaltaren. Han ansvarar bland annat för köpcentret i Hallonbergens Centrum med 40 butiker och kontor. Viametrics har installerat besöksräknarsystemet. – Nu kan jag verifiera besöksflödena och bättre ge information till våra kunder. Annars blir det lätt subjektiva gissningar, säger han.  Förvaltaren är en av de större aktörerna när det handlar om köpcentra i Stockholmsområdet.  – Vi tror att kraven från våra kunders kunder att leverera information som utvecklar deras affärer blir större. Vårt besöksräknarsystem är ett sätt att tillgodose det behovet, säger Niklas Andersson, affärsansvarig hos Viametrics.

Utan underlag blir det lätt gissningar
För Christer Nyberg är det viktigt att kunna kommunicera med hyresgästerna och butiksägarna och ha ett verifieringsbart och bekräftat underlag. – Annars blir det lätt bara gissningar, säger han. Genom ett besöksräknarsystem som det som Viametrics installerar kan man se vart flödena går i ett köpcentrum och när besökarna kommer och går. – Det har bäring på hur vi strategiskt ska placera våra hyresgäster. Inte minst vid omförhandlingar då hyresgästen kanske vill få ett bättre läge. Vi kan då dels ge exakta besked hur flödena är idag och hur flödena är vid andra butikslägen. Sedan kan vi naturligtvis anpassa hyressättningen efter hur attraktivt flödena är, säger han.

Även egen säkerhetspersonal kan dimensioneras
Sundbybergbaserade fastighetsbolaget Förvaltaren är en av de största hyresvärdarna i Storstockholm och äger och förvaltar fastigheter för drygt 8 miljarder kronor och har över 100 anställda. Att känna till när besökarna kommer och hur många som strömmar in i köpcentret påverkar också andra verksamheter än hyresgästernas. – Det gör att vi bättre kan dimensionera till exempel våra väktare och vaktmästare, både antalsmässigt och tidsmässigt. Men även sådana funktioner som fläktar och ridåaggregat, säger Christer Nyberg. Han ser också möjligheter att bättre förbereda och följa upp olika evenemang i köpcentret. Man ser omedelbart hur attraktivt ett helgevenemang är om man jämför med omkringliggande helger. Det betyder att hyresgästerna också kan planera sina aktiviteter utifrån förväntade kundströmmar.