2010-10-25

Viametrics är med när en helt ny butikskedja introduceras, nämligen Interfloras nya butikskedja Interflora Fresh. Här är en ros mer än en ros, är temat för satsningen i ett 80-tal helt ombyggda butiker över hela landet. Inspirationen är tagen från exklusiva saluhallar med mycket kakel, mässing och marmor. Viametrics installerar nu besöksräknare i ett tiotal av den nya butikerna. – Interflora är en stor publik kedja som mänga känner till. Det är spännande för oss att vara med från början i Freshsatsningen och hjälpa företaget att mäta effekten av sina marknadsföringsaktiviteter, säger Niklas Andersson, kundansvarig hos Viametrics.

Tio orter – tio blomstrande butiker
-Vi vill inspirera våra kunder till nya idéer kring blommor och inredning, säger Interfloras VD med det för företaget så lämpliga namnet John Lilja på butikskedjans nya hemsida. I mitten av oktober har kedjan dessutom en kampanj med höstliga liljor! De tio första Interflora Freshbutikerna som Viametrics installerar besökmästare i ligger i Luleå, Sundsvall, Vetlanda, Eksjö, Helsingborg, Gävle, Uppsala, Västerås, Göteborg och Kristianstad.

 

Göteborgs Stadsbyggnadskontor ökar servicegraden med hjälp av Viametrics besöksräknarsystem

Det är inte bara turistbyråer och andra publika platser som nu efterfrågar Viametrics räknare. Även bibliotek och andra kommunala offentliga mötesplatser visar intresse. Ett sådant exempel är Stockholms universitetsbibliotek, som senare planerar att installera besöksräknare i sina fem filialer för att bättre kunna överblicka besöksflödena. Ett annat exempel är Göteborgs Stads Stadsbyggnadskontor. Till Stadsbyggnadskontoret kommer mellan 10-12.000 personer varje år för att i arkivet söka efter bygglovshandlingar mm. – Vi har idag öppettider mellan 9-12 på förmiddagen. Nu kommer vi att införa självserviceterminaler och öka öppettiderna till mellan 8-16.30. En kraftigt ökad servicegrad med andra ord, säger William Försth, arkivchef på Stadsbyggnadskontoret. Nu inför man två räknarsystem för att kunna se hur besöksströmmarna blir dels på förmiddagarna och dels till självserviceterminalerna. Därigenom kan man effektivt anpassa både bemanning och öppettider.