2013-10-01

Dan Ekström ny chef för Viametrics utvecklingsavdelning, berätta om dig själv?
Jag har lång erfarenhet av att driva stora utvecklingsprojekt inom mjukvara tillsammans med hårdvara från bl a Sony Ericsson och EA Games där det krävs globala lösningar med kvalitet i världsklass. Jag har ett brett kontaktnät och kan därför locka rätt kompetens till Viametrics för att lyfta våra produkter ytterligare.

Hur jobbar ni på utvecklingsavdelningen?
Först och främst vill jag säga att vi älskar feedback från kunderna. Alla som jobbar på avdelningen drivs av att hitta lösningar som gör kunden nöjd. Det är speciellt viktigt för en utvecklingsavdelning att inte bli hemmablind utan hela tiden utveckla och utvecklas i linje med vad kunderna önskar sig och hur dom använder systemet.
 
För att utnyttja vår kapacitet maximalt utan spill så jobbar vi fokuserat i korta intervaller där vi hela tiden kan ta in ny feedback från kunderna och ganska omgående se ett resultat i mjukvara som kunden får vara med och bedöma. På ett tekniskt plan använder vi oss av liknande lösningar som andra globala spelare med hög användning av infrastruktur och stödsystem. Det finns inga bra ursäkter 2013 varför man inte har en infrastruktur inom IT som är tillgänglig 24/7.

Vad är ert fokus för framtiden?
Vi fokuserar på att ge kunderna bättre tillgänglighet till sina data. Kunden skall kunna tillgå data och analys när de vill, hur de vill, just i stunden och alltid ha uppdaterade siffror till hands. Vi vill också ge möjlighet till en djupare analys för de kunder som vill jobba med och undersöka sin data mer för att hitta möjligheter att utvecklas.
 
Till sist så vill vi också förbättra användarvänligheten!
Det skall kännas lika enkelt och naturligt att titta på besöksdata i vårt system som att gå in på Google eller Facebook. I vår oktoberrelease kommer kunderna att få ta del av nyheterna i ViaWeb 2.5. Vi kommer bland annat att lägga in flera möjligheter att titta på samma data ur olika synvinklar genom att jobba med tidsperspektivet, geografisk uppdelning, inomhuskartor och externa data så som vädret. Vi ger nu kunden ett analysverktyg och presenterar inte bara datan. En annan viktig bit av releasen är ZON-modulen, där man kan mäta inomhus i zoner, vilket faktiskt är svårare än många tror, pga variationer i folkströmmar mm, avslutar Dan Ekström.