2013-06-11

Sängvaruhuset Sova ny kund hos Viametrics

Viametrics har fått en sleeping partner! Det är sängbutikskedjan Sova som nu fått upp ögonen och installerat Viametrics besöksräknare. – Vi behövde en leverantör som förstod våra behov och fullt ut kunde leverera de mättal vi var intresserade av, säger Emma Bergkvist, som är PR manager i företaget. Liksom de flesta av Viametrics kunder är det att ha grepp om besökstillströmningen som gjorde att Sova valde just Viametrics system. – Men också för att mäta avslutsfrekvensen och optimera bemanningen, tillägger Emma Bergkvist. För Viametrics är Sovas butikskedja en kärnkund eftersom man kan utarbeta applikationer som passar de särskilda behov som finns. – För att klara den allt starkare konkurrensen mellan kedjor inom dagligvaruhandeln gäller det att dels optimera sina egna resurser och dels snabbt anpassa sig till kundernas skiftande behov. Det kan vi hjälpa till med, säger Niklas Andersson, försäljningschef hos Viametrics.

”Vi gillar att mäta och analysera”
Den första Sovabutiken öppnades i Malmö redan 1989. Idag finns ett drygt 40-tal över hela Sverige från Malmö i söder till Luleå i norr. Om två år räknar man med att ha ca 55 butiker. En rejäl expansion med andra ord. Att hela tiden eftersträva att vara kundernas förstaval av säng och sängutrusning är naturligtvis väsentligt. – Vi hoppas att den information som Viametrics system ger oss ska hjälpa oss ytterligare i vårt arbete att alltid ge våra kunder den bästa servicen. Vi gillar att mäta och analysera och då är det är viktigt att veta och inte anta eller gissa, säger Emma Bergkvist.

”Viametrics lyssnade och återkopplade”
Vad gjorde då att man valde just Viametrics på en marknad där det finns fler konkurrenter? – Vi såg på andra alternativ men Viametrics kändes som det bästa alternativet för oss, säger Emma Bergkvist. För en leverantör av en utrustning som påverkar viktiga beslut är det avgörande om man kan tillgodose och anpassa sina produkter till kundens behov. – Det har man hittills lyckats med väldigt bra. Vi tycker absolut att förståelsen för våra behov är stor. Vi har varit tydliga med vad vi behövde och Viametrics lyssnade och återkopplade på ett bra sätt. Vi har även fått snabb hjälp vid frågor och servicebehov, säger Emma Bergkvist.

Vi tillbringar en tredjedel av våra liv i sängen!
Nu över till vad som är en bra säng. Något som alla Viametrics kunder behöver inför den kommande arbetsdagen. Vad säger Emma Bergkvist? – Den ska vara anpassad efter var och ens kroppstyp. Den ska ge stöd och avlastning åt kroppen så att man verkligen får vila och återhämtning under natten. Vi tillbringar en tredjedel av våra liv i sängen och att vakna utvilad och redo för nästa dag är av yttersta vikt. Att köpa säng är ett stort beslut och därför har vi ett brett utbud av sängar att välja bland, plockade från de leverantörer som vi anser vara marknadsledande. Samt personal som är specialister på matcha rätt person med rätt säng, svarar hon.

Vilken säng har du själv?  
-Jag har alltid trott och tyckt att en fast säng passar mig bäst. När jag skulle ha en ny för två år sedan gjorde jag en riktig sängprovning i en av våra butiker. Det slutade med att jag köpte en av de mjukaste på marknaden!  Nu sover jag som en prinsessa. Numer I min säng istället för PÅ den.

Tänk på att som man bäddar får man ligga!

Här bjuder vi några tips att sova gott.
• Varva ner ordentligt innan du lägger dig.
• Undvik att jobba eller se på tv i sovrummet.
• Låt det vara tyst och mörkt i sovrummet.
• Ligger du och grubblar? Skriv ner och ta itu med det dagen efter.
• Håll det svalt i sovrummet.
• Motion och frisk luft är bra för en god sömn.