2011-09-23

600 butiker i världen, Viametrics börjar i Skandinavien
En av Viametrics senaste kunder är den världsomfattande porslins- och badrumskoncernen Villeroy & Boch med 600 butiker där man erbjuder sina kunder inte bara glas och porslin för vardags- och festbruk utan också kända badrums- och sanitetsprodukter. Isabelle Schrepfer är ansvarig för IT-avdelningen inom Villeroy & Bochs detaljhandelsverksamhet. Hon är nöjd med att man till ett 90-tal butiker i Europa har valt Viametrics som leverantör av besöksräk-narsystem. – Nu kan vi snabbare och enklare mäta och följa upp kundströmmarna i våra bu-tiker. Vi kan få daglig information och inte minst snabb service om något går fel, säger hon. – Det är helt klart att Villeroy & Boch är en viktig kund för oss. Vi har skräddarsytt ett prisvärt system för en krävande kund. Vårt system har nu definitivt visat sig klara en tuff konkurrens ute i Europa, säger Viametrics säljchef Niklas Andersson.

Drygt 260-årig tradition
Villeroy & Boch är börsnoterat i Tyskland med traditioner så långt tillbaka som till år 1748. Företagets högkvarter ligger i Mettlach i Saarland, Tyskland och man har runt 8.700 anställda i 125 länder över hela världen. Man har 16 tillverkningsställen i Europa, Mexiko och Thailand. Den huvudsakliga verksamheten är inom områdena “Badrum & Wellness” och “Porslin”.

Samma system i alla butiker över hela världen
Av de 600 butikerna handlar det för Viametrics initialt om ett 90-tal butiker och man börjar installera i skandinaviska butiker. – Men vårt mål är ett system för alla våra butiker, säger Isabelle Schrepfer. Villeroy & Boch har butiksetableringar inte bara i europeiska länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien och i Mellan- och Sydeuropa utan också etableringar i USA, Kanada, Australien m.fl. – Jag bedömer att Viametrics system i kombination med priset är mest konkurrenskraftigt. Vi är nöjda, säger Isabelle Schrepfer.

Serien The Urban Nature – enkelt och stilrent
Isabelle Schrepfer, vilket av det stora urvalet i Villeroy & Boch sortiment är din alldeles egen favorit och som du vill rekommendera? – Det är helt klart vårt mönster The Urban Nature. Det är ett fullsortiment med glas, tallrikar, muggar, skålar, vaser och uppläggningsfat av alla de slag. Enkelt och stilrent.