2011-08-29

Prunkande blomsterängar utanför den lilla byn La Gacilly i franska Bretagne blir genom kosmetikföretaget Yves Rochers försorg 700 olika hudvårdsprodukter som säljs i 1.500 butiker i 90 länder världen över. I Norden och Baltikum finns 20 butiker och i hälften av dem kommer Viametrics besöksräknarsystem att installeras. – Vi valde Viametrics för de tekniska lösningarna, de positiva rekommendationerna och ett bra pris, men också för bemötandet och inställningen att alla problem går att lösa, säger Yves Rochers Field Manager Cecilia Thoft. Niklas Andersson hos Viametrics är nöjd med samarbetet med en av världens större kosmetikakedjor. – Det är här vi är riktigt starka. Vi är med och bygger upp ett system, som är anpassat till en kunds specifika behov, säger han.

Allt sker med inspiration från växtriket
Det unika med företaget Yves Rocher är att allt sker runt den lilla franska Bretagnebyn La Gacilly, från skörd till försäljning. Genom att vara odlare och distributör får de en unik ställning på marknaden. Det började för drygt 50 år sedan och idag har företaget runt 20.000 anställda. Flera produkter är ekologiskt certifierade och enbart honung och bivax är de animaliska produkter som kan förekomma. Inga djurförsök genomförs och företaget värnar om naturen genom bla FNs miljöprogram Plant for the Planet, där man har åtagit sig att plantera 50 miljoner träd under de kommande åren. Genom utmärkelsen “Terre de femmes” utser stiftelsen Yves Rocher i 15 olika länder kvinnliga pristagare, som gjort något särskilt för naturen och människan. Hittills har närmare 300 kvinnor fått priset under de tio år som det funnits. – Vi värnar om och vårdar naturen, vi uppmärksammar driftiga kvinnor, som är vår huvudkundgrupp. Vi vill att vår personal ska veta att företaget bryr sig och står för ett trovärdigt engagemang, säger Cecilia Thoft.

Rekommendationer, priset och bemötandet avgjorde
Nordenchefen Cecilia Thoft blev rekommenderad Viametrics och första mötet skedde på en mässa i Stockholmstrakten och företaget fick som en av flera leverantörer lägga en offert. – Att vi valde Viametrics beror förutom på bra tekniska lösningar, rekommendationer och priset också på bemötandet och inställningen att alla problem går att lösa, säger Cecilia Thoft.

Fler nyckeltal, bättre bemanning och snabbare information
Yves Rocher valde Viametrics besöksräknarsystem också för att man ville ha ytterligare nyckeltal till butikspersonalen. Ett intressant sådant är konverteringsgraden dvs kvoten mellan hur många kunder som kommer in och hur många kvittoavslut som skett. Ett annat område är schemaläggningen av bemanningen dvs att ha rätt bemanning vid rätt tidpunkt. – Vi ska inte ha lunch när våra kunder vill handla under sin lunch, säger Cecilia Thoft. Yves Rocherbutikerna övergår successivt till ett nyttkassasystem och att Viametrics lösningar är kompatibla med det var ytterligare ett skäl till valet.- Nu kan vi få in siffrorna direkt i systemet och läsa av omedelbart. Det är värt mycket, säger hon.

Vilka produkter är Yves Rocher mest känd för, Cecilia?- Det är nog våra hudvårdsprodukter inte minst de för ansiktet tex vår Riche Crème. Men naturligtvis för att vi har ekologiska produkter, inte tillåter djurförsök och aktivt värnar om naturen.

Den 26 augusti invigdes Yves Rochers nya butikskoncept i butiken på Sergelgatan mitt i Stockholm. Under pressvisningen dagen innan trängdes journalister och fotografer med en engagerad och stolt personal.

På Hötorget kunde man fångade Yves Rocher Stockholmarnas intresse genom reklambudskap som var svåra att missa.

Det nya butikskonceptet består av ett lockande produktsortiment med mjuka färgtoner, ett sänkt tak för att öka intimiteten, en något mindre yta kombinerat med en personal i franskinspirerande förkläden. Och vid ingången Viametrics besöksräknare.