2010-06-29

I mitten av maj blev det klart att Viametrics kunde räkna in ännu en storkund, butikskedjan Kicks med 170 butiker i Sverige, Norge och Finland. – Ett jätteviktigt uppdrag och en betydelsefull kund, säger projektledaren Johannes Anderklint. – Vi vet att Viametrics besöksräknarsystem fungerar bra. Så valet var inte så svårt, säger Annelie Bergholm, etableringschef för Kicks i Åhlénsgruppen. Uppdraget omfattar hårdvara, installation och injustering.

”Ett professionellt bemötande”
Vad avgjorde då att Kickskedjan valde Viametrics? – Det finns många bra konkurrerande system på marknaden. Vi väger in kvalitet och pris naturligtvis men också att vi sedan tidigare har Viametrics som leverantör till andra företag i Åhlénsgruppen och vi vet att det fungerar bra, säger Annelie Bergholm. Man fastnade sedan för Viametrics lösning. – Det är ett bra och enkelt system som passar våra ändamål. Dessutom har kontakterna med företaget fungerat utmärkt och vi har fått en bra feedback. Ett professionellt bemötande helt enkelt, fortsätter hon.

Viktigt vid kampanjer och schemaläggning
Rådata från butikerna sänds till huvudkontoret och till respektive butik med information, som gör att man kan följa kundtillströmningen uppdelat på dag och timma. Det är butikerna själva som tillsammans med sin regionchef analyserar siffrorna. – Det är inte minst viktigt vid kampanjer och för schemaläggning av personalens arbetstider, säger Annelie Bergholm. Före det nu installerade Viametricsystemet hade man bara bristfälliga manuella system.

Mer än fördubbling av antalet butiker om fem år
Kicks butiker har Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Kunderna är skönhetsintresserade kvinnor och män. Butikskedjan har expanderat kraftigt under senare år med idag ca 170 butiker. – Under de närmaste fem åren har vi som mål att mer än fördubbla antalet butiker och kunna räkna in 80 butiker vardera i Finland och Norge och 200 butiker i Sverige, säger hon.

Vi rekommenderar parfymen Angels från Thierry Mugler och Kicks!
På frågan vilken som är hennes favoritdoft svarar Annelie Bergholm; parfymen Angels från Thierry Mugler. Det får vi tolka som en rekommendation från en person med inside information i branschen!