2012-02-06

Oasen Köpcenter i Fyllingsdal, Norge, väljer Viametrics

Viametrics får allt större genomslag i Norge. Nu senast kommer företagets besökssystem att installeras i det nya ombyggda köpcentret Oasen i Fyllingsdalen, som är en del av Bergen i västra Norge med runt 30.000 invånare. – Vi valde Viametrics för att det var den bästa lösningen, säger köpcentrumchefen Eva Nielsen. Under januari har en utbyggnad av köpcentret påbörjats som kommer att nästan fördubbla ytan till 40.000 kvm för butiker, kontor och olika serviceinstitutioner. – Att vi kan vara med redan i detta tidiga stadium göra att vårt system maximalt kan anpassas till kundens behov, säger försäljningschefen Niklas Andersson.

”Snabb återkoppling och rask service” 

Det var inte självklart att man valde Viametrics system. Tidigare hade Eva Nielsen erfarenhet av andra system. Inför investeringen i Oasen Köpcenter tog man god tid på sig att välja den rätta lösningen och besökte flera andra köpcentra för att se på alternativa besöksräknare. – Vi valde Viametrics för att det helt enkelt var den bästa lösningen för oss. Systemet gör att vi själva kan ställa in vilka statistikkriterier vi vill ha och hämta ut de uppgifter vi behöver för var gång. Underlagssiffrorna är mer tillgängliga än i de konkurrerande systemen. När jag har kontakt med företaget får jag dessutom snabba återkopplingar och rask service, säger Eva Nielsen.

”Nu behöver vi inte gissa längre”
I Oasen Köpcenter finns ett 70-tal butiker och flera kontor och serviceinrättningar såsom bibliotek, tandläkare och apotek. Siffermaterialet sänder Eva Nielsen ut till hyresgästerna varje vecka och sammanställer sedan också en månadsstatistik. Även under byggfasen används systemet för att se om byggaktiviteterna påverkar kundströmmarna till köpcentret. – Förutom de dagliga mätningarna använder vi också systemet när vi har särskilda evenemang som nattöppet dvs förlängd öppettid, underhållning av olika slag, modevisningar och annat. Nu behöver vi inte heller längre gissa hur många besökande kunder vi har i köpcentret, säger hon. Oasen köpcenter ägs av DNB Livforsikring ASA, som är en av Norges största privata fastighetsägare.